Sveikuolių salotos su brokoliais ir kedrų riešutais
-
Riešutų į salotas beriam ir dėl sveikatos, ir dėl sotumo. Daržovės sotumo nesuteikia, o baltymai iš riešutų visada bus į naudą.
Brokolis gražuolis trumpai verdančiu vandeniu nuplikytas, skardinė/maišiuks virtų avinžirnių, pomidoriokai, tie, kurie su tikru skoniu. Špinatų lapai dėl žalio grožio ir sveikatos. Truputis druskos su ciberžole, pipirų arba mėgstamų prieskoninių žolelių.
Vien daržovės sotumo nesuteiks, bet sauja kedro riešutų bus ir skoniui, ir sveikatai naudinga. Negailėkit! Gi patys valgysit! Riešutus paskrudinkite 130° C temperatūroje 7-10 minučių. Vis užmeskite akį, nes lengvai galite sudeginti.
Jei dar užpilsit kedrų riešutų aliejaus šlakelį (tikimės, kad jau turit?), iškart pajusit energijos pliūpsnį! Rimtai sakom!Būkit kūrybingi, kedrų riešutai jokių salotų nepagadins, tik patobulins.