Šaltai spaustas nakvišų sėklų aliejus 250 ml

  • Šaltai spaustas nakvišų sėklų aliejus 250 ml

  • Šaltai spaustas nakvišų sėklų aliejus.

    Grynasis kiekis 250 ml

    Iš aukščiausios kokybės sėklų be priedų.

     

    Sudedamosios dalys:  šalto spaudimo nakvišų aliejus 250 ml

     

    Nakvišų aliejus spaudžiamas iš nakvišų ( lot. Oenothera biennis) sėklų. Tai laukinis augalas, kuri auga Šiaurės Amerikoje vidurio rytuose. 


    Nakvišų aliejus turi daug riebalų rūgščių: jame yra gama linoleno rūgšties (GLA), dar vadinamos Omega-6.  Omega-6 riebalinės rūgštys, esančios nakvišų aliejuje, labai reikalingos odos barjerinės funkcijos palaikymui. Nakvišų aliejų sudaro iki 10% gama linoleno rūgšties ir 70% linoleno rūgšties, kurią žmogaus organizmas sintetina į gama linoleno rūgštį.  

     

    Nakvišų aliejaus maistinė vertė 100 g:

    Energinė vertė 875 kcal

    Riebalų 100%

    iš kurių  

        sočiosios riebiosios rūgštys 9,8 g

        mononesočiosios riebiosios rūgštys 9,7 g

        polinesočiosios riebiosios rūgštys  70,5 g

    Angliavandenių (iš viso)            0 g

        iš kurių cukrų               0 g

    Baltymų             0 g

    Druskos             0 g

     

     

    Kaip vartoti

    Šis aliejus neatsparus temperatūros pokyčiams, todėl negali būti kaitinamas. Naudojant maistui galima maišyti su kitais aliejais, tinka salotoms, užkandžiams gaminti. Taip pat tinka išoriniam naudojimui, masažui ir sausos odos priežiūrai.

    Vartoti: po 1 arbatinį šaukštelį (5 ml) 1-3 kartus dienoje.

     

    Kaip laikyti 

    Rekomenduojama laikyti kambario temperatūroje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per 30 dienų.

     

    Geriausias iki ( žr. anr pakuotės)

    Žaliavos kilmės šalis Vokietija.