Makaronai su kedrų riešutais
-
Lengva vakarienė su baltymais.
2 (nelabai alkaniems) reikės:
180g makaronų caserecce ar penne ar bet kurių Jūsų mėgstamų kietųjų kviečių miltų makaronų
šaukšo lyduto sūrelio, "Mildutė" labai tiks
2 šaukštų alyvuogių (arba kedrų riešutų) aliejaus,
100g šviežių špinatų,
žiupsnelio grūstų pipirų,
žiupsnelio maltų muskatų,
2 šaukštų kedro riešutų branduolių. Galima daugiau, tikrai susivalgys ;)
Verdame makaronus tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės.Tuo pat metu įkaitiname orkaitę iki 130°C temperatūros ir suberiame riešutus and skardos paskrudinimui. Skrudinkite 8 -10 minučių, kol riešutų spalva taps rusva.Išvirtus makaronus nusunkiame, palikdami truputį skysčio, pilame aliejų bei dedame špinatus ir trumpai pakaitiname. Gerai išmaišome, beriame maltą muskatą, pipirus ir paglostom šaukštu "Mildutės". Suberiame virtas krevetes, kas sušiltų kartu ir pasikabintų su makaronais.
Patiekdami užberiame paskrudintus kedro riešutus.
Nori nustebinti draugus savo žiniomis apie mitybą? Pasakykit jiems, kad kedrų riešutai yra puikus magnio, kuris svarbus širdies sveikatai, šaltinis! Magnis padeda reguliuoti širdies ritmą ir kraujospūdį, todėl yra svarbus mineralas širdies ir kraujagyslių sveikatai. Be magnio, kedro riešutuose taip pat gausu antioksidantų, kurie padeda apsaugoti ląsteles.
Taigi kitą kartą mėgaudamiesi patiekalu, į kurio sudėtį įeina kedro riešutai, net ir pamiršę magnio poveikį, galite jaustis gerai žinodami, kad padedate savo organizmui jausti gerai!